Edukacija „Gyvenimas tremtinio barake“

    Birželio 6 dieną 5 klasės mokiniai važiavo į Obelių muziejų, kuriame vyko integruota istorijos ir lietuvių kalbos pamoka „Gyvenimas tremtinio barake“. Čia mokinius pasitiko net du muziejininkai: p. Valius ir p. Diana, kurie supažindino mokinius su muziejaus įkūrimu, ekspozicijomis. Jie labai įdomiai pasakojo, kodėl lietuviai buvo tremiami, apie kelionę į tremtį, gyvenimo sąlygas, maistą.
    Penktokai turėjo atlikti ir užduotis. Muziejaus kieme laukė staigmena. Iš pastatyto kieme barako išėjo du mūsų mokiniai Akvilė ir Emilis. Jie buvo apsirengę panašiais rūbais kaip tremtiniai. Akvilė ir Emilis turėjo pasverti duonos normą, kurią tremtyje gaudavo dirbantys, nedirbantys ir vaikai. Penktokai stebėjosi, kad paros duonos norma yra labai maža. Beveik visi vaikai norėjo pabandyti, kaip tremtiniai, pjauti rąstą su pjūklu. Pasirodė, kad tai nėra lengva.
    Edukacijos pabaigoje nusifotografavome. Buvome pavaišinti jau partizanišku maistu – lašiniais, svogūnu ir duona. Supratome, kad duona tremtiniams buvo šventa, nes tik jos dėka jie galėjo išgyventi.
    Už pagalbą išvykoje dėkojame padėjėjai Elvyrai.

A. Vadeikienė, A. Baškienė ir 5 klasės mokiniai

Scroll to Top